El restaurant barceloní de Marc Gascons, entre els 10 millors del món segons la CNN

Redacció |

El restaurant Informal by Marc Gascons ha estat escollit per la cadena CNN com un dels deu millors restaurants nous arreu del món. Segons la cadena, el projecte de Gascons destaca “per les interpretacions de la seva cuina mediterrània i catalana”. Entre els seus plats de temporada i proximitat destaca els nyoquis cremosos amb salsa de mantega i tòfona negra i l’espatlla de cabrit a la brasa de carbó, oli d’herbes i verduretes saltejades. “Un lloc per veure i ser vist”, conclou la ressenya. El restaurant va obrir portes a principis de l’any passat dins del luxós hotel The Serras.

Entre els deu restaurants citats, l’establiment que el xef ganxó ha obert a la capital catalana és l’únic escollit a nivell de l’Estat. El xef s’ha mostrat satisfet per aquest important reconeixement i ha assegurat que l’anima a seguir en la direcció actual. “És un reconeixement a la feina feta i a l’esforç de tot un equip, i posa en valor el tipus de cuina pel qual apostem sense dubtes, amb productes frescos i de productors d’aquí, perquè al final la nostra cuina és un aparador de la gran quantitat i qualitat dels productes de casa nostra”, ha manifestat.

Entre els deu restaurants ressenyats, només n’hi ha dos d’europeus a banda de l’Informal, tres d’asiàtics, un d’Àfrica i  un altre d’Oceania i dos d’Amèrica.

Una trajectòria d’èxit

Marc Gascons és un dels exponents de la cuina gironina i catalana. Format a l’Escola d’Hostaleria de Girona, va adquirir la passió per la cuina a casa, ja que la seva família és propietària del restaurant Els Tinars de Llagostera. Entre d’altres, ha adquirit experiència en establiments com Can Gaig (Barcelona), L’Esguard (Sant Andreu de Llavaneres) i Sant Pau (Sant Pol de Mar).

A més de les cuines de Carme Ruscalleda i Carles Gaig, Gascons també va aprendre de Martín Berasategui, amb una estada de mig any al 1999. A finals d’aquest mateix any es va incorporar ja definitivament a la cuina d’Els Tinars, on segueix en l’actualitat com a responsable juntament amb la seva germana Helena, que dirigeix la sala.

Al 2005 va ser finalista al premi al millor cuiner de l’any que atorga anualment l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i un any després va ser finalista en la categoria de millor cuiner jove. El 2008 va ser escollit millor cuiner de Girona a la fira Tecnotast i aquest mateix any va aconseguir la primera estrella Michelin per al restaurant Els Tinars. El 2011 va rebre el premi al cuiner més jove amb estrella Michelin, el mateix any en què l’Acadèmia Catalana de Gastronomia el va escollir com a millor cuiner jove.

Fes córrer aquest article!

ARTICLES RELACIONATS

Isidre Ribera, Medalla d’Or de la ciutat

L’Ajuntament va lliurar el passat dissabte 22 de desembre la Medalla d’Or de la ciutat…

Intervenció artística a les escales del carrer Penitència

Estudiants de batxillerat artístic de l'institut Sant Elm, en coordinació amb el col·lectiu cultural Aleph,…

ARTICLES MÉS VISTOS